Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 21.12.2013.
10:50
Beta A
"Da je bivša Jugoslavija ostala cela izbegavši pogubne ratove 90-ih i ušla u Evropsku uniju, ne samo da bi ljudima u regionu bilo bolje, već bi i Evropska unija bila bolja", to je zaključak projekta saradnika Nemačkog društva za spoljnu politiku (DGAP) Kornelijusa Adebara koji je razmotrio šta bi bilo da je Evropska unija uložila veće napore, pre svega finansijskim podsticajima, u opstanak Jugoslavije i njeno primanje u svoje članstvo.
Subota 21.12.2013.11:01
A da nije slucajno ta EU razbila Yu. E kakvo fantaziranje pa upravo su vodece zemlje EU razbile Jugoslaviju. Sjetite se Gensera, Honekera, Blera, Mazovjetskog, pa katolickih zemlja predvodjenih Vatikanom odnosno satanom Vojtilom. Svi su na svaki nacin pomagali unistenje Jugoslavije I Srbije. Sta hoce pisac ove nabuloze da kaze? Da zamazuje oci Srbima kako su ustvari EU zrtve raspada YU I da to nije njihovo maslo a da Srbe nikako ne mrze niti im rade o glavi. Kakav pop taka I molitva (neobavjesten ili lud autor a takav mu je I tekst).
Subota 21.12.2013.11:02
Која гомила глупости... И овај текст је латентни покушај да се анестезира Српски народ. У тренутку кад се спрема сатанизација и означавање истог као јединог "кривца" за светски рат, овај текст претпоставља шта би било да су Срби пристали да буду овце за клање, ОПЕТ за интересе неког трећег ???? Неће упорно да се спомену главни разлози распада, и који народ је поднео највеће жртве и приликом стварања и приликом растурања југославије... "Битно" да би еУ била "боља" ? је/ала вас европска унија....
Subota 21.12.2013.11:09
да је и баби пропелер била би бомбардер...текст нисам ни прочитао...није вриједан.
Subota 21.12.2013.11:14
само део велике "слагалице" којом се товари кривица на Србе за све и свашта... а поготово за 1. свет. рат... Несрећа је што из Србије - ни да бекну...
Subota 21.12.2013.11:19
Sta na sbriga za Eu i ostale.gledajmo samo gde mozemo da profitiramo i sa kim.dok to ne shvatimo nema nam napredka. a prvo da se ne glozimo vise oko onih gluposti cetnici partizani. dali ce to vec jednom prestati???
Subota 21.12.2013.12:10
1989g. Odobren kredit od 1,5 milijardi dolara exs SFRJ od strane USA.Usvojio Senat a blokirao (stavio veto) Džordž Buš stariji na kongresu.Uz obrazloženje:SFRJ NE DATI NI JEDAN CENT POMOĆI ...POMOĆ SE MOŽE PRUŽITI SAMO DRŽAVAMA KOJE STEKNU NEZAVISNOST. POČETAK RASPADA SFRJ. 1.1974G. KAIRO SASTANAK BLANDERBUŠKE GRUPE : PO SMRTI TITA RASPARČATI SFRJ-ZAKLJUČAK. 2.1984G.KAIRO ISTA GRUPA POČETI SA DONETIM ZAKLJUČCIMA IZ 1974G. 3.1989G. POČELI SU DA REALIZUJU PLAN RASPADA.. 4.EU JE BILA I BIČE GLAVNI OSLONAC SVEGA ŠTO SATANIZUJE SRBE. ZATO ME ČUDI OVAKVA STUDIJA NEČEG ŠTO NEMA VEZE SA PAMEĆU. IMAM FILM KANADSKOG NOVINARA ISTRAŽIVAČA...POSTAVIĆU GA NA JU TUBE....
Subota 21.12.2013.13:46
zapad nije mogo da dozvoli da vlada socijalizam i da narodi uzivaju u socijalizmu...s namerom su nas unistili..poubijali i zavadili tri naroda...tako da nam nema spasa....jos dugo godina..
Subota 21.12.2013.21:13
PA LJUDI ZAR JUGOSLAVIJA NIJE BILA UZOR; I NA TOM OSNOVU JE I NAPRAVLJENA EVROPSKA UNIJA:SAMO NA ZAPADNI NACIN GDE BOGATAS PISE NOTE I DRUGI MORAJU TAKO PEVATI.SADA U TOM EVROPSKOM ORKESTRU IMAJU HRVATI VELIKIH PROBLEMA KAO I SLOVENCI JER NI U JUGO ORKESTRU NISU PEVALI ZAJEDNICKE NOTE RAZLIKA JE SADA JOS LOSIJA VISE SE NEMAJU KOME ZALITI NEGO ILI JEDI ILI U M R I.Ovaj Njemacki Filozof normalno njie hteo da to kaze tako kako sam ja rekao,ali izmedzu redova stoji istina.ISTINA JE TAKODZER DA SA CESKA; MADZARSKA;RUMUNIJA ; BUGARSKA;SLOVACKA;POLJSKA SVE SU BILE POD KONTROLOM. U Jugoslaviji su sve republike imale vise slobode nego ove navedene Zemlje i zato Hrvati i Slovenci se nemogu snaci.
Nedelja 22.12.2013.01:58
Ima dosta analiticara koji porede ustrojstvo EU sa bivsom Jugoslavijom, narocito u sistemu prenosenja nadleznosti republika centralnom aparatu, Evropskom parlamentu. S tim sto nema ravnopravnosti u odlucivanju. Doduse, u SFRJ Srbija je ustavom iz '74. stavljena u neravnopravan polozaj zbog svojih pokrajina koje su tada dobile elemente drzavnosti, pa je to bila jedina republika koja u svom glavnom gradu nije samostalno odlucivala o svojoj federalnoj jedinici. To je Milosevic ispravio ustavnim promenama ustava Republike Srbije na ustavan i zakonit nacin. Nekome je to smetalo, pa je nalazio izgovor za svoj secesionizam. Dalje dogadjaje znamo.
Nedelja 22.12.2013.02:03
U vezi sa ovim, dosta je argumentovanih teza mnogih analiticara iz EU koji smatraju da ce slicni uzroci biti kamen razdora i u evropskoj "federaciji". To ce, zapravo, biti put njenog razbijanja. Takvu sudbinu ce Evropskoj uniji najverovatnije podloziti SAD u momentu kada joj to bude odgovaralo. Za sada, EU im je saveznik za dovrsavanje poslova oko sanitarnog kordona nad Rusijom. Na stranu nagadjanja, ali je cinjenica da EU sistem ima previse nedorecenosti i mana kada je u pitanju nacin odlucivanja oko opstih pitanja. Par zemalja ima interese, ostale su tu da slusaju i servisiraju velike.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)